Beunbakken

– Voorzien van meetbrief en communautair binnenvaartcertificaat
– Modulair en eenvoudig transporteerbaar over de weg
– Geringe afmetingen en beperkte kruiphoogte

Algemeen:

Ponton Made BV beschikt over een vloot van deelbare gecertificeerde beun/ vrachtduwbakken, welke voorzien zijn van een communautair binnenvaartcertificaat en meetbrief.
Deze zogeheten ‘beunbakken’ zijn deelbaar gemaakt in 2 langsscheepse rompsecties, waardoor deze door middel van regulier wegtransport o.a. op locaties kunnen worden ingezet, die normaliter niet per vaarweg bereikbaar zijn.
Het transport wordt door Ponton Made BV in eigen beheer uitgevoerd waarbij onze medewerkers de beunbakken vakkundig te water zetten en koppelen.De beunbakken kennen een breed toepassingsgebied en hebben inmiddels hun functionaliteit bewezen binnen het bagger en weg/waterbouw segment.De geringe afmetingen en beperkte kruiphoogte, hebben er o.a. aan bij gedragen, dat de beunbakken ingezet zijn, om de tunnelsegmenten aan te leveren voor het tunnel boorproject ten behoeve van de aanleg van de Noord-Zuid lijn te Amsterdam

Werking koppeling:
Een enkele rompsectie (dus een SB of BB gedeelte) is dusdanig geconstrueerd, dat deze na het te water zetten, op veilige wijze te betreden is.
Vervolgens wordt het 2e rompgedeelte met behulp van de kraan bij het 1e reeds drijvende rompdeel bijgehangen, waarbij deze over de bodemhaken heen zakt.Vervolgens wordt de nu aan de bovenzijde openstaande beunbak (omgekeerde splijtpositie) bijeengetrokken met de kraan en vervolgens met een penverbinding op het voor en achterdek geborgd. De waterdichtheid over de langsnaad wordt verzorgt doormiddel van een zwaar rubberprofiel.

Afmetingen
De beunbakken hebben de volgende afmetingen:
Type Standaard:
Gewicht leeg : 30.00 ton (15 ton per rompsectie)
lengte o.a. : 17.04 m
Breedte o.a. : 5.24 m (2.62 m per rompsectie)
Holte : 1.90 m
Diepgang max. : 1.75 m
Diepgang min. : 0.47 m
Laadvermogen : 105 ton
Beuninhoud : 86,6 m3

Type XL:
Gewicht leeg : 32.00 ton (16 ton per rompsectie)
lengte o.a. : 18.04 m
Breedte o.a. : 5.24 m (2.62 m per rompsectie)
Holte : 1.90 m
Diepgang max. : 1.75 m
Diepgang min. : 0.47 m
Laadvermogen : 112 ton
Beuninhoud : 93,8 m3

Certificering:
De beunbakken zijn allen voorzien van een Communautair binnenvaartcertificaat en meetbrief.
Ze zijn gekenmerkt als vrachtduwbak en zijn toegestaan op de zone 2 binnen Nederland en zone 3 en 4 binnen de Europese Gemeenschap.

 

Neem direct contact met ons op